INTRETINEREA MOBILIERULUI

 

       Pentru a conserva in timp splendoarea inerenta si rezistenta aparte a finisajelor din lemn masiv, trebuie sa aveti in vedere cateva sfaturi esentiale pentru evitarea degradarii sau chiar a distrugerii treptate a structurii de lemn.

       Intretinerea corecta a mobilierului clasic in stil baroc se face incepand cu stergerea prafului cu un burete umezit cu apa amestecata cu otet pentru piesele de mobilier vopsite sau cu un burete uscat pentru piesele de mobilier ce au aplicata fotia din aur sau argint. Urmele de apa de pe piesele de mobilier ce au cadru vopsit vor fi inlaturate cu o laveta moale din fibra de bumbac sau pamatuf din pene de strut, care este ideal pentru stergerea prafului de pe mobila deoarece nu zgarie suprafetele.

       Pentru a se evita deteriorarea semnificativa a mobilei masive, se recomanda o atmosfera de stationare care va avea umiditatea relativa a aerului intre 40-60% la o temperatura normala intre 15-25 grade Celsius. De asemenea, va sfatuim sa evitati folosirea spray-urilor din comert dedicate curatarii mobilei sau produsele ce contin alcool pentru ca acestea nu fac decat sa distruga mobilierul si sa nu mai permita retusarea lor. 

       Aveti mare grija la expunerea pieselor dumneavoastra de mobilier in locuri cu lumina scazuta, ori in spatiile foarte bine luminate, acest lucru este recomandat doar pentru o perioada scurta de timp. Evitati mereu expunerea in lumina directa a soarelui. In general, daca tineti piesele de mobilier intr-un loc in care va este dumneavoastra bine, atunci le va fi si lor bine.

 

 

 

 

[profiler]
Memory usage: real: 28049408, emalloc: 27590136
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem